~semoga mereka dirahmati Allah~

Dimulakan dengan....

Photobucket

Wednesday, June 3, 2009

MUTIARA ILHAM: BELAJAR LUAR NEGARA (TIMUR TENGAH)

Saya cadangkan pergilah ke timur Tengah.
Saintis UK tu…

1.Jumpa Big Bang tapi tak jumpa Crash Boom Bang.
yakni jumpa permulaan tapi tak jumpa kiamat.
Fizik permulaan Universe ialah topik paling tertinggi sekarang di dalam ilmu fizik, namun mereka langsung tidak memulakan lagi perbincangan penyudahan universe.
Kedua perkara ini telah dijelaskan sedetailnya di dalam Al-Quran.(Anbiya’30,Fussilat11,azZariyat47)

2.Jumpa budak pengakap conteng dinding gua dan tinggalkan pingganmangkuk bersepah,lalu saintis kata manusia hidup bermula zaman batu menggunakan batu.
Takde adik…kelentong semua.
Saintis tu semua berugama Yahudi atau Kristian.
dalam kitab dia dengan jelas satu persatu menerangkan Adam as turun ke bumi dengan ilmu penuh di dada.
Kemudian satu persatu keturunan dilahirkan tanpa terputus di dalam catatan sejarah.
Mana ada tamadun atau zaman atau bangsa yang duduk dalam gua??
Pakai cawat? tipu sungguh.

3.tahu kelajuan cahaya, tapi tak leh nak control kelajuan cahaya.
atau tahukah mereka ada berapa jenis kelajuan cahaya?
apa kesan perbezaan kelajuan cahaya?
4.tahu mengeluarkan tenaga elektrik, tetapi tak tahu nak simpan tenaga tu.
5.tahu batu boleh diperbuat dari tanah tapi kata Firaun potong bongkah batu untuk buat pyramid.
6.tahu besi buat pisau tajam, tapi tak tau pisau apa boleh potong batu dengan tangan.

7.tahu ukur masa, tapi tak leh jawab BERAPA PENDEK SEDETIK MASA?

8.tahu kaum Nabi Nuh as hidup 1000-2000 tahun umurnya, tapi tak mau beritahu kita berapa ramai penduduk dunia ketika itu sehingga Allah mengadakan banjir sedunia untuk menenggelamkan mereka.
Nak tahu berapa ramai penduduk dunia ketika itu??
tak pernah ada ustaz cerita??

9.Adik apakah hukum fizik zaman ini??
Tidak boleh melompat kerana graviti?
Tidak boleh melungsur kerana geseran?
Itu je, kerana itu kita ke UK.
itu je, kerana itu kita PPSMI.
Boleh diubahsuai kekuatan graviti?
Boleh ‘ditipu’ kekuatan graviti?
Berapa laju satu objek bergerak di atas objek bergerak di atas satu objek bergerak atas satu objek bergerak atas satu objek bergerak……
Ketahuilah adik ada banyak hukum fizik lagi, silih zaman berganti, silih hukum fizik ditemui dan diguna pakai.
pergi lah ke Timut Tengah.
Belajar bahasa Arab tu.
Lama2 nanti jumpalah jawapan pada 9 soalan tu.InshaAllah.

No comments:

::Jom dengar nasyid semangat!::

Loading...

::Halwa Telinga::

Bloggers Chat Room

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...