~semoga mereka dirahmati Allah~

Dimulakan dengan....

Photobucket

Monday, February 14, 2011

naik motor dan pengajaran


assalamualaikum w.b.t....kaifahal semua..harap sihat lah...
disini ingin kukongsi secebis pengalaman

semalam,ade mesyuarat PASTI...ingat nk tumpang org je..tapi ustzf tu tak dpt pergi ada urusan lain..nk tak nk jam dah menunjukkan pukul 9.30pg..aduh,kul 10pg nk start dah..ha,ape lg naik motor la...

masa ni lah nak manfaat kan lesen yg ada ni..em, alhmdlh sampai ditempat mesyuarat..malunye la...sesat jalan...3 lorong ana pusing sampai jmpe anjing...

akhrnya sampai dgn bantuan sorang kakak ni...syukran kak ..
org dah mula..huh,lewat bpe
minit ntah...
mula terkial2...

mase balik tu,lalu jambatan temerloh motor dah lain macam...aduh! dah la first time bw kat jalan besar(kira nk rasmi lesen la ni)haha.tibe,kat dpn jpj yg ade kat tepi jalan ....motor dah semput...ha,jgn mati dpn jpj ni sudah la....alhmdlh...

lalu depan hospital temerloh sempat la lampu isyarat hijau ni......................
motor ku rase macam nk mati enjin ni...di saat ni memg cuak jugak...ingat motor rosak..ea la mane ada pngalaman...
tiber di satu simpang taman...motor mula memberhentikan enjin...aduh...macmne ni..puas ku start semula motor ni..tak boleh.baru ku terfikir mgkin habis minyak....

aah, memg habis minyak pun...
telefon ayah...
ayah datang bw minyak...
hahah memg kelakar


tapi sebenarnya satu pengalaman yg cukup bermakna buat diri ini

pengajaran:
ready la minyak-tengok dulu minyak ade ke tak,jgn pakai jalan je.macam tu juga dengan kehidupan,kalau kita tak rancang..tu yang ade futur,ada yang putus asa,kecewa dan sifat-sifat mazmumah lain..tapi sebenarnya kita merancang Allah juga merancang,rancangan Allah lah yang terbaik..tawakkal ala ALLAH..
perkongsian bersama..

dari:Husna

No comments:

::Jom dengar nasyid semangat!::

Loading...

::Halwa Telinga::

Bloggers Chat Room

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...